понеделник, 10 май 2010 г.

Вторият кръг от Ендуро шампионата се завъртя край географския център на България


На 8 май, събота, Министърът по европейските въпроси Томислав Дончев откри втория кръг от Републиканския шампионат по Ендуро, който се проведе край географския център на България – в местността Узана. Организаторите на втория кръг от Ендуро шампионата „Риск" клуб, Габрово осигуриха на състезателите интересно, добре маркирано трасе в Централна Стара планина на 1300 м. надморска височина.

След падналия в петък вечерта дъжд, състезанието в събота започна по каменистото и коварно разкаляно трасе. Шампионът Георги Тодоров – Кокера отново бе най-бърз и на четирите скоростни отсечки, като така спечели всички специални тестове от началото на сезона. На следващия ден, обаче, допусна първата си грешка и направи зрелищно падане, което го извади от състезанието. Това даде възможност на Михаил Митов с Хонда да заеме първото място в клас „Експерт”. Негови подгласници станаха: Мартин Иванов с КТМ и Станислав Стоянов с Ямаха.


В клас „Хоби” победител този път стана Иван Минков с Кавазаки, а след него се наредиха Свилен Чукуров с КТМ и Кольо Илиев с Хонда. Победителят от първи кръг Иван Иванов с КТМ счупи глезен в първия състезателен ден и остана извън класирането.
Красимир Колев с Хонда TRX 400 бе най-бърз в Клас „АТВ Експерт”. Той остави след себе си Стоян Козаров с Polaris Outlaw 525 IRS и Димитър Капитанов с Renegad.


Следващият трети кръг от Републиканския шампионат по Ендуро ще посрещне своите фенове на 3 - 4 юли в Добринище. Организаторите очакват и гръцко участие в един от най-живописните кръгове сред природата на Пирин планина.

КЛАСИРАНЕ
Мотоциклети „Експерт”:
1. Михаил Митов – Хонда – „MG Racing” – 32 т.
2. Мартин Иванов – КТМ – „Луда Работа” Стара Загора – 31 т.
3. Станислав Стоянов – Yamaha 450 – „Екометал Рейсинг Тийм” – 28 т.

Мотоциклети „Хоби”:
1. Иван Минков – Kawasaki KDX 220 – 40 т.
2. Свилен Чукуров – КТМ – „Луда Работа” Стара Загора – 28 т.
3. Кольо Илиев – Хонда – „Авто-мото клуб” Ботевград – 28 т.

АТВ „Експерт”:
1. Красимир Колев - Хонда TRX 400 - „Екстрийм Тойота Венци” – 34 т.
2. Стоян Козаров - Polaris Outlaw 525 IRS – Вромос – 33 т.
3. Димитър Капитанов - Renegad –„Луда Работа” Стара Загора – 28 т.

Няма коментари:

Публикуване на коментар