понеделник, 5 юли 2010 г.

Гръцки състезател триумфира в третия кръг от Републиканския Ендуро шампионат в Добринище


На 3 юли в Добринище беше даден стартът на трети кръг от Ендуро шампионата, в който взеха участие и 9 гръцки състезатели. Променливото време и обилните превалявания допълнително затрудниха 70-те състезатели от всички класове, щурмували подножието на връх „Безбог". 190 км. технично трасе с 6 атрактивни специални теста, изградени в пресъхнал язовир, и стръмните пътеки на Пирин планина за пореден път осигуриха на публиката страхотно Ендуро шоу.    

През първия ден състезателите от южната ни съседка показаха сериозна скорост. Янис Павлидис с Husqvarna TE450 спечели всички специални тестове, а плътно зад него в скоростните отсечки бе Пантелис Филоглу с KTM. Единствено Георги Тодоров – Кокера и Мартин Иванов от клуб „Луда работа” успяха да го притеснят, но в преходите гъркът натрупа повече закъснение и се класира след тях.

В клас „АТВ Експерт” първото място грабна Стоян Козаров от „Vromos”, Бургас, а негови подгласници станаха: Красимир Колев от „Екстрийм Тойота Венци”, Габрово и Дончо Цанев, „Офроуд клуб Севтополис”, Казанлък.

През втория състезателен ден – Ендурокросът, Янис Павлидис с Husqvarna TE450 отново беше безапелационен, което му донесе пълния актив от точки и първото място в състезанието. Георги Тодоров – Кокера с КТМ 450 от клуб „Луда работа” и Андон Чулев с BETA 450 от MG Racing си поделиха съответно второто и третото място.

Четвъртият кръг от Ендуро шампионата ще очаква феновете на екстремния мотоциклетен спорт в Несебър на 14 и 15 август. Точно в разгара на лятото морският курорт ще бъде домакин на поредното Ендуро шоу!       

Още актуални новини от Републиканския Ендуро шампионат може да намерите на уеб сайта на този адрес.

КЛАСИРАНЕ
Мотоциклети „Експерт”:
1.       Янис Павлидис - Husqvarna TE450, Гърция – 40 т.
2.       Георги Тодоров – КТМ 450 – „Луда Работа”, Стара Загора – 32 т.
3.       Андон Чулев - BETA 450 – „MG Racing” – 24 т.       
Мотоциклети „Хоби”:
1.       Димитър Йорданов  – Honda 450 – „Авто-мото клуб”, Ботевград – 33 т.
2.       Димитър Милешки – Suzuki 250 – МСК „Троян мотор спорт” - 33 т.
3.       Свилен Чукуров – КТМ 450 – „Луда Работа”, Стара Загора – 32 т.
АТВ „Експерт”:
1.       Стоян Козаров – Polaris 525 – „Vromos”, Бургас – 40 т.
2.       Красимир Колев  - Honda TRX400- „Екстрийм Тойота Венци”, Габрово – 34 т. 
3.    Дончо Цанев – Polaris 525 - „Офроуд клуб Севтополис”, Казанлък – 30 т.

Няма коментари:

Публикуване на коментар