понеделник, 18 юни 2012 г.

РУСЕНСКИ КАРНАВАЛ 2012


Колеги, приятели и карнавални фенове,

РусенскиятКарнавал по Еньовден тази година ще се проведе в събота – 23-ти юни. Традиционната Карнавална фиеста ще започне с шествие на карнавалиерите, които ще преминат по главната улица „Александровска“, разделени в два лъча. Сборният час е 17.00, като тръгването ще стане в 17.30 часа от Историческия музей и съответно от Дома на културата. Церемониал майсторът на карнавала и гражданите ще посрещнат двата лъча на площада пред сградата на Общината в 18.00 часа. Кметът, Пламен Стоилов, ще приветства карнавалиерите и всички русенци, и ще даде старт на Карнавалната фиеста.

Кралят и кралицата на карнавала ще бъдат официално коронясани и в 18.35 ще започне представянето по отделните сцени. Всеки желаещ ще може да покаже костюма си или пък интересно изпълнение на Свободната сцена, а останалите участници са разпределени по възрастови групи на малка и голяма сцена.

За всички карнавални фенове ще бъде изтеглена томбола, а журито ще раздаде награди за най-атрактивните участници. За доброто настроение на площада ще се погрижи рок-групата Hammer Dance. Малко след 23.00 часа карнавалното чучело ще бъде ритуално изгорено и с това ще се сложи край на тазгодишната карнавална фиеста.

Заповядайте, доведете приятели и познати на КАРНАВАЛНАТА ФИЕСТА!

Няма коментари:

Публикуване на коментар