петък, 30 април 2010 г.

Австриец спечели състезанието по хил клаймбинг в Казанлък

Изключително атрактивно състезание по хил клайминг (изкачване на стръмен наклон с мотоциклет) зарадва днес, 30 април 2010г., феновете на екстремните преживявания в Казанлък, където утре стартира Републиканският шампионат по Ендуро (РШЕ).

В надпреварата взеха участие 25 състезатели. Сред тях бяха шестима ентусиасти от Австрия, които са в България по покана на мотоклуб „Луда работа”, Стара Загора.
Едва 10 ендуристи успяха да се преборят с първото „препятствие” – 125 м. наклон в подножието на връх Шипка, а само четирима от тях изкачиха и по-стръмната отсечка от 80 м. В крайна сметка победител стана представителят на австрийския тим Питър Бахлер с мотоциклет Husaberg. Той спечели наградата от 500 лв. след люта битка с Георги Тодоров от мотоклуб „Луда работа”, Стара Загора, с КТМ.

Състезанието по хил клайминг е с цел вдигане на адреналина и не важи за републиканския шампионат по Ендуро. Официалното откриване на първия кръг е утре, 1 май 2010 г. от 9.00 часа на стадиона в село Шейново. В събота участниците ще трябва да завъртят 3 обиколки по 40 км, в които са включени 2 специални теста. Истинското зрелище, обаче, се очаква да бъде в неделя, когато надпреварата ще се проведе в т.нар. затворено трасе с различни препятствия. Допълнителна порция адреналин преди награждаването ще внесе и традиционният любителски мотокрос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар