понеделник, 27 септември 2010 г.

Полезни въпроси за бизнеса - 5


Това е последната част от поредицата "Полезни въпроси за бизнеса", която ви представихме в няколко поредни публикации. Днешните въпроси засягат професионалните умения, чието развитие на всяко едно ниво на фирмената йерархия е задължително, за да може компанията да се развива и да бъде конкурентноспособна. Както е важно да обучавате своите продавачи, например, така е важно и вие самите да не спирате да се учите. Вие сте лицето на компанията, независимо дали сте изпълнителен директор, собственик или мениджър на отдел. Важно е да усвоите тънкостите на комуникацията и правилното отправяне на послания. Ето ги и въпросите:


V. ПРОФЕСИОНАЛНИ УМЕНИЯ
1.       1. Знаете ли как да представите себе си и компанията си пред медиите?
2.       2. Имате ли умения да защитите корпоративната си философия и да предадете посланията си на достъпен и разбираем за околните език?
3.       3. Нуждаете ли се от консултация при писане на текстове, които представят компанията ви пред външни публики – презентации, пресконференции, кръгли маси, др?
4.       4. Проявявате ли интерес към възможностите, които предоставят различните европейски програми за развитие на бизнеса?
5.       5. Бихте ли потърсили помощ при изготвяне на проектно предложение?
6.       6. Бихте ли се обърнали към консултанти за професионална помощ за оптимизиране на Вашия бизнес?
       
       Вашите въпроси и коментари са добре дошли! Присъединете се към нашата Facebook страница, пишете ни.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар