вторник, 20 март 2012 г.

Училище „Родители“ – Русе ще отбележи седмата си годишнина с празненство в Мега Мол Русе


На 25-ти март (неделя) в 11.00 часа на третия етаж в Мега Мол Русе ще започне празненството по случай седмата годишнина на Училище „Родители“ – Русе. Поканени са партньори, лекари, специалисти и семейства, които са посещавали училището или им предстои да го направят. Всички гости, които имат възможност, са приканени да донесат бебешки дрешки, тъй като Отделението за новородени в Русе се нуждае от подкрепа. В него ще бъдат доотглеждани бебета, които имат нужда от специални грижи и дрешки за преобличане. Събраните комплекти ще бъдат занесени на отделението във вторник - деня на отворените врати.

През седемте години на съществуване Училище „Родители“ – Русе прие и обучи повече от 2500 русенски семейства, които избраха да бъдат отговорни родители и да се подготвят за отглеждането на своята рожба. От тях 265 семейства са посетили лекциите отново, в очакване на второто си дете. Благодарение на предварителната подготовка 95% от майките, обучени в училище „Родители“, кърмят своите бебета. През първата година от създаването на училището едва 10% от бъдещите татковци са посетили занятията. Радостното е, че през 2009 година татковците вече са 60%, а през 2011 година - 70%. Заради големия интерес Училището открива свой „филиал” и в Силистра през 2009 г.

Първото и единствено в града ни частно училище за бъдещи родители е основано през 2005 година от Димитрина Върбанова. Тя завършва Медицински Колеж в гр. Сливен. Работи 10 години като неонатологична медицинска сестра в интензивен сектор в АГ, комплекс Русе, а от 2001 г. до 2011 г. в частна акушеро-гинекологична болница „Ескулап”. През 2009г. завършва „Здравен мениджмънт” – степен бакалавър в Стопанска академия, Свищов. Участва в различни специализирани конгреси, обучения и семинари, което позволява да се съчетаят знания и професионализъм. Член е на Българската Асоциация на Училищата за родители. Живее в Русе, има две деца.

От 16 ноември 2011 г. Училище „Родители“ – Русе и Мега Мол Русе стартираха инициатива за провеждане на напълно безплатни лекции на територията на търговския център. Занятията, ръководени от Димитрина Върбанова и гост лектори, са насочени към младите семейства, които искат да взимат информирани решения при отглеждането на своите деца, както и да следят новостите на пазара, и да знаят важни тънкости за възпитанието на малчуганите.

Училище „Родители“ – Русе разполага и с психолог в лицето на Веселина Тончева. Тя консултира бъдещите майки и родилките, съветва ги относно възпитанието на децата и постигането на хармония в семейните отношения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар